D1 Center pri Senci sa zapĺňa. Ťaží z medzery na trhu.

Spoločnosť D1 Expo-Business Centrum, ktorá svoje aktivity na trhu rozvíja pod obchodnou značkou IPEC Group, ponúka firmám obchodné jednotky menších rozmerov s polyfunkčným využitím. Dopyt po nich v poslednom období narastá. Vo svojej budove D1 Center, ktorá sa nachádza v srdci známej logistickej zóny pri Senci, eviduje od roku 2020 jeho päťnásobné zvýšenie. Potvrdzuje tak medzeru na trhu logistických nehnuteľností so službami pre menšie firmy so špecifickými potrebami.
Developer a správca logistických nehnuteľností IPEC Group, ktorý vo svojej budove D1 Center firmám ponúka menšie priestory so zmiešanou funkciou, zaznamenáva v poslednom období zvýšený nárast dopytu. Záujmu sa tešia predovšetkým priestory  s rozlohou od 120 m2. Vysoký technický štandard, 5 m svetelná výška, možnosti flexibilnej úpravy a viacúčelového využitia oslovujú najmä malé a stredné firmy s potenciálom rýchleho rastu alebo s potrebou optimalizácie svojich prevádzok. Väčšinou hľadajú kvalitnú, dobre dostupnú základňu s dostatkom parkovacích miest, ktorú môžu využiť súčasne na kanceláriu, sklad, výdajné miesto a showroom.
Nárast záujmu o menšie, viacúčelové priestory, kopíruje všeobecný trend tzv. small-business-units v logistike. „Na rozdiel od veľkých logistických hráčov však D1 Center dáva šancu aj menším a rozvíjajúcim sa firmám. Vykrývame tým medzeru na trhu. Mnohé firmy majú dnes špecifické požiadavky a často vyžadujú plochu menšiu ako 500  m2, ktorú štandardne poskytujú veľké logistické parky. V priestoroch D1 Centra firmy získajú rovnako kvalitný priestor, ktorý zodpovedá ich aktuálnym rozmerovým potrebám, ale aj tým budúcim, v prípade ďalšieho rastu.“ hovorí Šimon Sališ, leasing manažér z IPEC Group.
Krivka dopytu po reprezentatívnych, all-in-one biznis priestoroch však dnes stúpa ešte prudšie. Protipandemické opatrenia výrazne ovplyvnili viaceré sektory hospodárstva a priniesli rozmach obchodu v online priestore. S tým v súčasnosti súvisí aj zmena potrieb firiem, ktorých rastové tendencie i snahy o optimalizáciu sú ešte markantnejšie. Len v priebehu piatich mesiacov zaznamenal developer záujem o celkovo 6000 m2. Rezervovaných má niečo vyše 3000 m2. „Priestory, ktoré firmám ponúkame v D1 Center sú pre nich ideálnou voľbou. Môžu ich využiť na viacero účelov súčasne. Navyše je v budove k dispozícii coworking a menšia zasadačka na prenájom, čo umožňuje efektívne pracovať s nákladmi. Súčasnú situáciu im pomáhame preklenúť aj poskytovaním krátkodobých rent free podmienok prenájmu. A v prípade, že sa covid situácia uvoľní, môžu klienti využiť aj nové priestory kongres a eventového  centra pre cca 500  osôb.“, komentuje situáciu na trhu Š. Sališ.

O IPEC Group
Obchodná značka IPEC Group patrí k významným poskytovateľom projektového manažmentu v oblasti stavebníctva na Slovensku, ale i v strednej a východnej Európe. Od svojho vzniku v roku 1993 zastrešovala svojimi spoločnosťami projekty s celkovou úžitkovou plochou vyše 800 tisíc m2 a hodnotou presahujúcou 500 mil. €. Vďaka IPEC Group vznikla jedna z najväčších logistických zón na Slovensku – logistický park pri Senci, ktorý zamestnáva vyše päť tisíc ľudí.
IPEC Group aktuálne realizuje výstavbu R&D Centra v Senici pre spoločnosť Mahle.
Spomedzi ďalších viac ako 70 klientov značky IPEC Group z piatich krajín možno spomenúť spoločnosti akými sú Billa, Coca-Cola, Volksbank, DHL, Hella, Honda, Mahle, Mercedes-Benz, McDonald´s, Prologis, Scania, Shell, Vaillant či Ford.